”Lite som en Powerpoint fast på webben. Enkelt, snyggt och eleverna älskar det”

Mia Jacobsson, gymnasielärare i samhällskunskap

 

Det här är Lektionen

Lektionen på webben är till för er lärare. Den kommer ni åt genom att klicka på ”till lektionen” på startsidan. Lektionen handlar om privatekonomi och ingår i skolverkets kunskapskrav om det privatekonomiska innehållet i kurserna samhällskunskap 1a och 1b.

Du kan också lägga till eget innehåll om du känner att du vill fördjupa dig i någon speciell fråga. Hur du gör detta förklaras lite längre ner.

Till lektionen finns en app där eleverna själva räknar på ränta och vad saker kostar under lektionen. Den finns att ladda ner hos apple och på google.

Så funkar appen
Appen laddas ner inför lektionen och fungerar som en räknare. I appen kan eleverna räkna på ränta och vad saker och ting kostar egentligen.

Symboler
Längst ner i samtliga sektioner finns symboler som hjälper dig navigera och lägga till egna sektioner. I vissa av sektionerna i lektionen syns symboler till vänster om rubriken. Dessa är till för att påminna och hjälpa dig genom din lektion. Se förklaring nedan.

pilnerikon

Scrolla till nästa sektion

plusikon

Lägg till en egen sektion

editikon

Redigera egen sektion

diskuteraikon

Diskussionsämne

raknaikon

Räkneuppgift, individuell, i grupp eller läraren visar

appikon

Eleverna använder Spendido appen som hjälpmedel

add-section

Skapa enkelt nya sektioner och lägg till eget innehåll

Om du vill fördjupa dig mer i ett ämne, kan du efter varje sektion lägga till eget innehåll. Klicka på + symbolen så öppnas ”lägg till ny sektion”

Här kan du sedan klistra eller skriva in rubrik, text, bild eller film från tex youtube. När du är nöjd med din nya sektion klickar du bara på den gröna knappen längst ner så sparas din nya sektion.

Redo att köra!

När du är redo att köra din lektion inför klassen klickar du på knappen ”Visa din lektion” i listen högst upp i webbläsaren. Därifrån når du även lärarhandledningen som fungerar som ett stöd till dig under lektionen.